Sunday, 6 October 2013

I become blur today . lalala -,-

salammm ..
wahai blogger yang tercinta .
my life is zero . bosannya :')  kan best kalau aku adalah salah seorang hamba Allah yang dapat hidayah dari-NYA . yes , i know . kita yang kena cari semua tuh . kuat kan semangat untuk teruskan hidup . I know I can do it :')  anyway . i miss my family . my parents . ya Allah , sampaikan lha rindu aku pada mereka :')
and saya rindu kan awak . saya minta maaf MR.E . sy akan doakan yg terbaik untuk awak selalu :)

salam magrib semua ~
Assalammualaikum <3

Sunday, 25 August 2013

Selamat hari raya !!!

Alhamdulillah ... sekarang umat islam dah pun menyambut kemenangan berpuasa ramadhan selama sebulan . so , sekarang tiba kita meraikan hari raya . tapii .. disebabkan aku terlalu sibuk dengan macam macam kerja , makaaaa ... first raya aku tak sempat update blog . sorry . hehehehe. hari nie dah hari raya yang ke 18 dah kod . haaa . lama dah . sat je kan . mesti sekarang orang tengah sibuk buat open house bagai . kalau ada tuh harap jemput lha ye . hahha . anyway , aku nak ucapkan SELAMAT HARI RAYA MAAF ZAHIR DAN BATIN . semoga kita semua di dalam lindungan Allah ... :)


thats all for today ,
take care you alls ! hihi
Wasalammmm  :)

Wednesday, 10 July 2013

1st Ramadhan 2013 :)

Assalammualaikum ....
hari nie dah masuk 1st Ramadhan . Bermakna semua umat islam wajib menunaikan puasa . Ya Allah , kejap sangat dah masuk bulan puasa . tak sangka . dan hari nie hari pertama puasa aku dengan kawan kawan seperjuangan . sedih sebab tak dapat nak puasa sekali dengan keluarga . hurmmm  :( 
selamat berpuasa emak , abah  :) 
okayyy , first day puasa . sahur ? hehe . sahur tadi kami just makan makanan bujang je . ala . masak biasa biasa je . hari first puasa je semangat bangun sahur . tunggu lagi dua tiga hari , semua tak larat nak bangun sahur . just minum air and makan kurma je . hehe . tapi pagi tadi sahabat ku yang comel lagi baik hati rajin masak kat kami semua . haha , ala , si myra bam . hikhik xD   sedap sangat . thank you myra :)
sempena bulan puasa yang mulia nie , aku nak ucap SELAMAT MENYAMBUT RAMADHAN AL-MUBARAK kepada semua umat islam dalam dunia nie . hehe . 
aku harap puasa tahun nie akan lebih bermakna buat aku serta keluarga tercinta . and .... this is second time aku puasa dengan kawan kawan kolej . hehe . best dapat puasa ramai ramai . and tak sabar nak pegy terawih . ohhh , dah setahun tak pegy terawih . rindu pula nak dengar tok imam zikir kat depan . merdu je . plus sebak :') ehhh , harap tahun nie dapat puasa penuh . hehe . yang lain jangan tingal tingal tau . ingat ! ;) orang cakap sapa puasa tak penuh , tak boleh Raya :p 
# Ya Allah , jadikan lha puasa kali ini bermakna buat aku . dan semoga puasa kali ini lebih baik dari yang sebelumnya . Aminnn :)


Salam Ramadhan dari ku , Hamba Allah .
Assalammualaikum  :)

Saturday, 6 July 2013

what I had done today ?

Assalammualaikum  :)
okayyyyyy ... apa yang aku buat hari nie ? ermmm .. memandangkan farah and zaza balik rumah masing masing , soo . tinggal lha aku dengan myra je kat rumah nie .. sumpah bosan plus sunyi . masa nie baru lha rasa rindu sangat kat farah and zaza . hehe . dah lha hari tuh gaduh manja dengan farah . haha . tak pe , gaduh gaduh maknanya sayang . :p  dah bosan macam nie kan , baru teringat nak buat kuih deka t myra sebab hari tuh dah janji . hehe . so , cari lha resipi kat internet . nie salah satu kuih favourite aku tau . kuih APAM LENGGANG . senang je nak buat . nie resipi dia :

Bahan-bahan ( 10 biji kot )
  • 1 1/2 cawan tepung beras
  • 1/2 cawan tepung gandum
  • 1 1/2 sudu kecil yis
  • 7-8 sudu besar gula
  • 1 cawan air
  • 1 cawan santan
  • 1 biji telur - untuk mengelakkan melekat pada kuali, jika non stick pan takyah masukpun tak apa


haa , kalau nak tahu yang selebihnya , boleh je tengok internet . kan sekarang semuanya dihujung jari . hehe . soo , bila dah habis je buat aku bagi lha myra , gha , iqa , cyra and ehem ehem rasa . okayy lha not bad ^^   hehe . rasa seronok bila dapat bagi kawan kawan makan  :)  tapii cuma farah dengan zaza je tak dapat rasa lagi . tak pe . nanti kalau hampa dah balik aku buat lagi ye . :)  haa , nie lha kuih yang aku buat tuh . sempat lagi snap kan :p 



nampak sedap tak ? xD  biasa je ... senang je nak buat . cuba cuba je kat rumah sementara tak buat apa apa . :) apa yang penting kita buat dengan ikhlas . khas untuk sahabat sahabt yang aku sayang :*  nanti kalau ada masa lapang lagi nak buat benda lain pula . tak salah cuba sesuatu yang baru kan ?  okayyy . seronok tau buat kawan kawan happy . bukan selalu nak gelak gelak dengan diorang . mungkin suatu hari nanti kita tak macam nie dah . so , dengan masa yang ada nie, kita kena lha hargai sebaik mungkin kan ? :)  sayang sahabat sahabat ku :) 
Thats all for today  :)
selamat malam . Wasalam .

# RINDU AWAK  :)

Monday, 24 June 2013

Cuti semester !

Bismillahhirahmanirrahim ......
okayyy , selepas seminggu aku dan kawan kawan yang lain bertungkus lumus study untuk final exam sem 3 , makaaaa ..... kami pun start lha cuti . hoho . Alhamdulillah , orang cakap don't worry , everything is gonna  be okayy . haha . In sha Allah , aku harap kami semua berjaya peroleh pointer 3.0 ke atas . Aminn :)
okayyy , memandangkan cuti sem pun dah start , so ... sedih lha jugak nak kena pisah dengan kawan kawan and ehem ehem even seminggu . hikhik . tapi tak pe lha , bukan selalu kena balik rumah macam nieh . so , lepas je exam hari khamis , terus aku balik penang . Rindu ? ouhhh , semestinya ;)  rindu dengan family . balik pun sebulan sekali kan . dapat balik rumah , relax relax minda ... iye lha sangat :p
ok , apa yang best nya kalau balik rumah kan , ahaha , semestinya dapat makan FREE . tak payah bayar bayar . jimat duit . nak apa minta je . hehe . kalau kat kl , nak beli something kena fikir 10 kali tau , sama ada benda tuh berguna atau tak . ahahaa . aku dengan farah selalu macam tuh  xD

okayyy , then apa aktiviti yang aku buat masa cuti ? ermmmm ... bosan :'(  yessss , bosan sangat . taktau nak buat apa . asyik pandang lappy and online je . sumpah bosan . selalu terfikir , kalau time time macam nie kat kl mesti tengah borak borak dengan kawan , keluar makan dengan kawan . at least ada lha aktiviti , nie tidak  :( haiishhhh , nasib baik aku ada beli buku novel dekat pustaka rakyat hari tuhh . dapat lha baca sementara tak buat apa apa kan ?  haa , aku  beli novel apa ? alaaa , drama yang popular dekat tv sekarang lha . hehe . bestt !


haaa , kan ? SSID lha . mesti semua orang tengok drama nie punya . famous kan ? tapi aku saja nak baca novel dia . kod kod boleh khatam ke . :D  nanti tak lha bosan sangat life aku masa cuti nie . kan ? but ... sometimes , I feel miss someone   :(  mesej , call and webcam sebagai pengubat rindu :p  hehe .  tak pe awak , seminggu je . sabar sabar  xD

okayy lha , thats all for today .
semoga Allah s.w.t sentiasa melindungi sahabat sahabat ku walau dimana mereka berada . Happy Holidayyy semua ! :*

# semoga HARI ini lebih baik dari hari SEMALAM dan hari ESOK lebih baik dari hari ini  :)
# always LOVE YOU <3
# Assalammualaikumm ....

Friday, 7 June 2013

Final exam tiba lagi .

Assalammualaikumm ....
Alhamdulillahh .. pejam celik pejam celik dah final exam pun aku . dah akhir semester tau . next sem dah sem empat . kejap je kan . ahaha . lagi berapa tahun je lagi aku kat sini . so , dengan masa yang ada nie , aku kena hargai sebelum terlambat . Terlambat ?? err .. entah :/ hoho ..  nanti confirm rindu kawan kawan dekat sini . tak tahu lha bila lagi dapat berkumpul ramai ramai and dapat jumpa group power puffgirl niehh . hahaha . gila je nama group -,-  ehhh , haa . kan dah lari topik ...
lagi seminggu aku and kawan kawan bakal berjuang habis habisan untuk final exam . cewahhhh  xD hahaha
aku harap sangat kami semua boleh buat dengan tenang and lastly dapat pointer yang gempak sama sama . best kan . ?  aku tahu kawan aku semua pandai pandai  :)
kami harap Allah akan permudahkan segala urusan kami disini . Aminn ... tak tenang hati aku bila fikir pasal exam . nak dapat kan pointer tinggi and gembirakan mak and abah . itu je yang aku minta .
percaya lha Allah sentiasa di sisi hamba hambaNya  :)
untuk tenangkan hati , kita baca dulu doa penenang hati yee ...


رَبَّنَا إِنَّنَا ءَامَنَّا فَاغْفِرْ لَنَا ذُنُوبَنَا وَقِنَا عَذَابَ النَّارِ

Maksudnya : "Wahai Tuhan kami! Sesungguhnya kami telah beriman, oleh itu, ampunkanlah dosa-dosa kami dan peliharalah kami dari azab neraka"

(A-li 'Imran : 16)


Tak lupa jugak doa untuk kedua ibubapaku yang berda nun jauh di Penang . sesungguhnya aku teramat rindu kan keluargaku  ;) hikhik . 



Doa untuk Kedua Ibu Bapa






Maksudnya:

Ya Allah, ampunilah dosa-dosaku serta kedua ibu bapaku dan kasihanilah mereka keduanya sebagaimana mereka memelihara dan mendidikku di masa kecil . Amin Ya rabbalalaminnn :)


# Walau sesiapa pun kita ,
   Walau sehebat mana pun kita ,
   Walau berjaya setinggi langit pun , 
   Tetapi tanpa doa dan restu si ibu yang melahirkan kita ,
   Maka tiada lah keberkatan hidup . 


P/S : " Mak Abah , Kau SEGALANYA bagiku " 

Monday, 27 May 2013

Happy Anniversary Friendship 1 year :)

Assalammualaikum ....
Bismillahirrahmanirrahimmm ... 
Alhamdulillah hari nie (27 mei) genap setahun aku belajar dekat IIC dan setahun jugak aku kenal dengan kawan kawan dekat sini . bestt gila :p hikhik . tak sangka dah setahun aku kenal mereka . happy sangat sebab dapat kawan yang baik , penyayang , caring . tiba tiba rasa beruntung sangat . terima kasih kawan kawan :) sooo ... sempena ulangtahun kami yang pertama , makanya .... hihi ... kami pun sambut dekat  MCD sri Gombak . wahhh ... untung lha dapat makan Mcd kan . hikhik . alaaa , bukan selalu kan . bahagianya bila keluar dengan orang orang yang tersayang selain dari family and ehem ehem ... hoho :p 
sempena hari ulangtahun kita niehh , aku yang senget nie nak ucapkan ribuan terima kasih sebab sudi kawan dengan aku . walaupun aku tak seberapa . hahaha xD 
apa apa pun niehh gambar kami time celebrate anniversary hari nie . 

gambar kami semua ;)

kek sempena hari ulangtahun kami . wahhh , sedap tauu ! nakkk ? ;)

with my bestie Nur Farah Nadhira bt Ishak . comel kan ? hehe . LOVE her so much :*

# saya harap persahabatan ini akan kekal untuk selamanya walaupun saya tahu suatu hari nanti kita mungkin akan berpisah jua . tiada sapa yang dapat memisahkan kita kecuali maut :) I LOVE ALL OF YOU :*

“A friend is one that knows you as you are, understands where you have been, accepts what you have become, and still, gently allows you to grow.” 
― William Shakespeare

sekian , terima kasih :)

Sunday, 5 May 2013

ohhh politik ...

Assalammualaikummm .....
even kita still baru dekat sini , kita nak share something dengan 'my new blogger' niehh . hikhik . okayy , yesterday lha kan , selesai lha sudah PRU13 .hoho . NO politik dah lepas nie . tak lha bising bising dekat kawasan perumahan kami nie . tak dengar lha lagu 'jom kita mengundi' , 'ini lah barisan kita'. HAHA . pening pening . tak kisah lha sapa yang menang , janji jalan kan tanggungjawab sebagai pemimpin sudah lha . kan . REMEMBER . ;) nasebb kita tak cukup umur lagi nak mengundi , tidakk ... nak join jugak . huahuahua . XD and jangan lha ada umat islam yang berpecah belah hanya kerana politik . apabila umat islam bergaduh , maka cina, india pun bertepuk tangan . fikir fikir kan lha :)

# okayyhhh , dah habehh pasal politik kan , soo .. jom ikut perkembangan terkini 'KAMI' . ahahaha . perkembangan lha sangat . just nak tunjuk gambar SAHABAT selama aku belajar dekat IIC niehh . mereka lha semangat semangat ku selain family tercinta . tanpa mereka , tak tahu lha aku . hoho . sayang mereka sooo much :*
“Friendship is the hardest thing in the world to explain. It's not something you learn in school. But if you haven't learned the meaning of friendship, you really haven't learned anything.” 
― Muhammad Ali

Wednesday, 24 April 2013

 
This Template Design By Whiteixora Sugarplum. All Right Reserved. Doodles by Syafiq Naser Background by Zania Design